DIANA TUȘA

Colaboratori

Încă de când eram copil, îmi imaginam cum ar fi fost dacă m-aș fi născut în altă parte, în altă familie, să trăiesc în alte condiții, în alte vremuri, să fiu cu totul și cu totul altcineva. De aici mi s-a format o atenție specială la interacțiunea dintre oameni, la relațiile dintre noi, la motivele pentru care unii oameni reacționează altfel decât aș reacționa eu. Aceasta curiozitate încă îmi dăinuie în suflet, și mă ajută să fiu aproape de scopul meu personal în meseria pe care (într-un final) am ales-o: adevarul. Vreau ca orice fac pe scenă, să fie curat și credibil, atât în spectacolele de seară, cât și în cele pentru copii (pe care le prefer).

     Pe de altă parte, mi-a placut întotdeauna să fac oamenii să râdă. Un alt motiv pentru care sunt actriță este că am posibilitatea să aduc, măcar pentru câteva clipe, bucurie în inimile oamenilor. Și mă bucur la rândul meu că pun ceva bun în lume.
     În zilele noastre, când e foarte normal să-ți afișezi ura, dar nu și iubirea, când uităm să fim generoși din cauză că vrem pentru noi tot mai mult, când interacțiunea dintre oameni scade din cauza mediului virtual, când nu poți să stai liniștit cu tine fără să faci nimic, pentru că nu mai e timp, teatrul ar trebui să aibă rolul de a aminti oamenilor că viața e frumoasă și că trebuie să ne bucurăm de orice moment, mai ales la spectacole, când suntem cu toții împreună, suntem acolo pentru aceleași motive și împărtășim aceeași energie.