RUGĂ PENTRU PACE la Naționalul Turdean

RUGĂ PENTRU PACE la Naționalul Turdean

În data de 5 martie, Teatrul Național Aureliu Manea Turda se alătură campaniei Rugă pentru pace, inițiată de Radio România Cultural. Ne dorim să îndreptăm toate gândurile bune, încărcate de solidaritate, compasiune și speranță, către greu încercatul popor din Ucraina.
Astfel, înaintea începerii spectacolului de sâmbătă, (Îndrăgostiții din Ancona, regia Andrei Mihalache) vom difuza, simultan cu Radio România Cultural și un număr mare de teatre din România, o înregistrare în care poeta Ana Blandiana citește un scurt fragment din prefața cărții „Ultimii martori”, care aparține Svetlanei Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru literatură. Un text care ilustrează perfect vremurile tulburi în care ne aflăm.
„Cu gândul la oamenii din țara vecină, la mamele și copiii lor obligați să își părăsească casa, la tinerii și copiii prinși în bătaia obuzelor și în special la artiștii greu încercați, am hotărât ca în acest weekend clădirea TNAMT să fie luminată în galben și albastru.” – a spus managerul TNAMT, Cătălin Grigoraș.
Fragment din 𝐑𝐮𝐠ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐜𝐞:
„Cândva Dostoievski a pus întrebarea: ,,Există oare vreo justificare a păcii, a fericirii noastre şi chiar a armoniei eterne, dacă în numele lor, pentru un fundament mai solid, se va vărsa fie şi cea mai mică lacrimă a unui copil nevinovat?” Şi a răspuns tot el: ,,Lacrima aceasta nu justifică nici un progres, nici o revoluţie. Nici un război. Ea mereu va cântări mai mult. Doar o mică lacrimă…”.
Fie că sunteți în sala de spectacol sau nu, sâmbătă de la ora 19:00, vă încurajăm să dedicați câteva minute din timpul dvs. și să ascultați acest mesaj cu sufletul și gândul la vecinii noștri.