Floarea mea albastră #Ziua Culturii Naționale

15 January 2023 Ora 19:00
Cumpără
Durată 1h

Dacă Luceafărul ne-a lăsat atâtea poezii minunate, noi de ce să nu-l cinstim, rememorându-le, din când în când? Și ne-am gândit să rememorăm nu numai excepționala operă ci și atmosfera vremurilor apus mult prea devreme.
Pentru poeți este la fel de important să se gândească nu numai la ce a făcut Eminescu pentru noi, dar mai ales la ce mai putem face noi pentru Eminescu, știut fiind că scurta dar tumultuoasa sa viață a îmbrățișat toate ramurile posilbile ale culturii.
Cred că cel mai mare omagiu pe care îl putem aduce lui Eminescu este să ştim întreg adevărul obiectiv despre felul în care a gândit, a trăit, a scris, a suferit ori a iubit. Și mai ales felul în care el a fost perceput de contemporanii și apropiații săi.
Pentru că Eminescu a fost şi va rămâne poetul tuturor românilor, mari şi mici, a devenit o obişnuinţă ca în fiecare an în jurul datei de 15 ianuarie să avem un moment literar-artistic dedicat lui, o zi în care să vorbim despre Eminescu.
Teatrul National Aureliu Manea din Turda vă propune o abordare ușor diferită de uzanțele cu care ați fost obișnuiți. Pentru a vă convinge dacă este sau nu așa veniți la spectacolul „Floarea mea albastră”.

 

Distribuția Doina Șoproni, Mihaela Deceanu, Miron Cornel, Maria Salcă,George Sfetcu, Alexandra Dușa,Ingrid Neacșu, Alexandru Condurat, Călin Mihail  Roajdă

Adult 20 Lei Minor 15 Lei Cumpără